е – музеен вестник > Интересни книги > Списък на генералите, щаб- и оберофицерите на българската войска
 

История

Музеите по света

Световни битки и военни походи

Уникални експонати

Архивите говорят

Музейна поща

Дигитална видеотека

Интересни книги

Архив

 

Интересни книги

Назад

  Списък на генералите, щаб- и оберофицерите на българската войска. София, 1901 г.


Библиотеката на Националния военноисторически музей притежава едно изключително справочно пособие, което се отнася за времето, малко познато на нас,живеещите в ХХІ век, когато третата българска държава е едва на около 20 години. Кам тази част на нашата история има засилен интерес както в обществото,така и в личен план.На всеки човек му е драго да види името на свой родственик, числил се към българската армия, в онова далечно време на въодушавление и подем.

Книгата съдържа списък на офицерите по общото им старшинство в армията,резервни офицери, кандидати за запасни поручици, санитарни офицери от запаса на армията,кандидати за запасни санитарни поручици,както и списък на офицерите, разпределени по частите, управленията и учрежденията. Над 1000 имена на офицери,цвета на интелигенцията от 1901 год., са изброени на страниците на книгата. Към всяко едно име има дата на раждане, месторождение, полк, дата на произвеждане в чин, излизане в запаса.


Назад
НВИМ има авторски права над тази страница. Използването на текст или изображения от нея се извършва с писмено разрешение на НВИМ.
Национален военноисторически музей © 2009. Всички права запазени.