• Facebook
  • Facebook
  • Facebook

НОВИНИ

ПО ПОВОД ДЕНЯ НА НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ – 22 СЕПТЕМВРИ, НАЦИОНАЛНИЯТ ВОЕННОИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ ЩЕ РАБОТИ ИЗВЪНРЕДНО

18.09.2020 г.

В Деня на Независимостта на България – 22 септември (вторник), Националният военноисторически музей (НВИМ), ще бъде отворен за посетители извънредно с обичайното си работно време и входни такси, с достъп до постоянната хронологична и външната експозиция на Музея, както и до временните му изложби.

В този забележителен за България ден, в който отбелязваме 112 години от обявяването на Българската независимост, посетителите на НВИМ ще могат да разгледат емблематични експонати от постоянната експозиция на Музея, пренесли през времето духа на историческия акт, ознаменувал стремежа на българския народ за равноправно присъствие на картата на Европа като самостоятелна държава.

Сред въздействащите експонати, представящи този бележит ден, са държавният печат на Княжество България, най-високото отличие на Царство България – орден „Св. Св. равноапостоли Кирил и Методий“, отличия, посветени на обявената независимост, униформата и шашката на цар Фердинанд, униформата, пистолета „Браунинг“ и част от отличията на генерал-лейтенант Данаил Николаев, военен министър в правителството на Александър Малинов, автентични фотоси и документи.


Назад

КОНТАКТИ

България, 2005, гр. София
ул. „Черковна“ № 92
автобуси: 9, 72, 120, 305, 413
трамваи: 20, 23
тел.: + 359 2/946 1805
факс: + 359 2/946 1806
e-mail: nvim@militarymuseum.bg
e-mail: nvim.pr@gmail.com