• Facebook
  • Facebook
  • Facebook

АРХИВ 2015

В СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ТУРИЗМА НАЦИОНАЛНИЯТ ВОЕННОИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ БЕ ДОМАКИН НА СРЕЩА НА АСОЦИАЦИЯТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ТУРОПЕРАТОРИ И ТУРИСТИЧЕСКИТЕ АГЕНТИ

27.09.2015 г.

Националният военноисторически музей бе домакин на среща на Асоциацията на българските туроператори и туристическите агенти (АБТТА) в Световния ден на туризма.

„Избрахме за домакин един от най-уважаваните и любими музеи. Нека това е нашето послание за почит към историята и традициите“ – това заяви зам.-председателят на Управителния съвет на АБТТА г-жа Ирина Найденова.

Директорът на НВИМ доц. д-р Соня Пенкова приветства представителите на туристическия бранш. „Радвам се, че избрахте да отбележим заедно този ден. Надявам се днешната среща да е начало на общите ни действия, за да направим българската култура и наследство по-познати и разбираеми, а музеите да станат пълноценна част от българския туризъм“ – заяви тя.

От името на кмета на Столична община и лично от свое име приветствие по повод празника поднесе директорът на Общинско предприятие „Туризъм“ г-н Иво Маринов. Екатерина Йорданова и Михаил Владов поднесоха поздравления от името на Столичния общински съвет.

Представителите на туроператорите и туристическите агенти имаха възможност да разгледат богатата експозиция на Националния военноисторически музей. Събитието завърши с коктейл и концерт на Софийския духов оркестър.


Назад

КОНТАКТИ

България, 1505, гр. София
ул. „Черковна“ № 92
автобуси: 9, 72, 120, 305, 413
трамваи: 20, 23
тел.: + 359 2/946 1805
факс: + 359 2/946 1806
e-mail: nvim@militarymuseum.bg
e-mail: nvim.pr@gmail.com