• Facebook
  • Facebook
  • Facebook

АРХИВ 2015

ДЕТСКИ СМЯХ И МНОГО ЗАБАВЛЕНИЯ В „ДЕНЯ НА БАЩАТА“ В НАЦИОНАЛНИЯ ВОЕННОИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ

13.06.3015 г.

Детски смях, ентусиазирани татковци и щастливи майки изпълват Националния военноисторически музей, където днес за четвърта поредна година се провежда „Денят на бащата“. Като „рай на земята“, „страхотно място за деца“ и „място, където историята оживява“ определят музея и инициативата неговите малки посетители.

За 7-годишните близнаци Кубрат и Тервел най-интересни се оказаха различните коли, които успяха да управляват. Те споделиха, че идват всяка година на „Деня на бащата“ с майка си и баща си, защото тук „е много яко“.

Завършилите първи клас Божидара и Силвия бяха впечатлени от лятната читалня, където решаваха загадки, четоха детски списания и имаха възможност да научат още много интересни факти за заобикалящия ни свят.

Малчуганите и техните родители и в този момент се тълпят пред едни от най-модерните и атрактивни машини – „Пясъчна котка“, участвала на мисията в Афганистан, военен джип „Хамър“, високопроходима линейка и много други. Тази техника се оказа и най-интересна за малкия Анди, според който шофирането на тези машини е „фасулско“.

Редовните посетители на музея споделиха, че всеки път ги изненадваме с нови интересни атракции и затова с нетърпение и ентусиазъм винаги идват тук. А тези, които още не са успели да дойдат в Националния военноисторически музей на „Деня на бащата“, ги очакваме с още много изненади и вход свободен днес до 18 часа.


Назад

КОНТАКТИ

България, 1505, гр. София
ул. „Черковна“ № 92
автобуси: 9, 72, 120, 305, 413
трамваи: 20, 23
тел.: + 359 2/946 1805
факс: + 359 2/946 1806
e-mail: nvim@militarymuseum.bg
e-mail: nvim.pr@gmail.com