• Facebook
  • Facebook
  • Facebook

АРХИВ 2014

НАУЧЕН ФОРУМ В ОБЛАСТТА НА КУЛТУРНО-ИСТОРИЧЕСКОТО НАСЛЕДСТВО СЕ ПРОВЕДЕ В НАЦИОНАЛНИЯ ВОЕННОИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ

21.05.2014 г.

В навечерието на Празника на славянската писменост и култура – 24 май, Националният военноисторически музей бе домакин на конференцията: „Качеството на образованието в областта на културно-историческото наследство: предизвикателства и перспективи“. Форумът, проведен на 21 май 2014 г., беше открит с приветствие на проф. д.ик.н. Стоян Денчев (ректор на Университета по библиотекознание и информационни технологии, доц. д-р Соня Пенкова (директор на Националния военноисторически музей), проф. Валерия Фол (Фондация Аретè-Фол), проф. д.н. Иван Маразов (Нов български университет) и д-р Нина Дебрюне (Фондация Аретè-Фол), които подчертаха важната роля за българското образование на дискутираната тема.

Проведен в три панела – „Обучението в аудиторна среда“, „Обучението извън аудиторна среда“ и „Обучение в областта на културно-историческото наследство в средното училище“, форумът анализира проблемите и възможностите както на университетите и средните училища, така и на музейните институции при обучението на поставената от конференцията тема. Представените впечатления, анализи и добри практики от участниците в дискусията очертаха конкретни перспективи и възможности в развитието и приложението на образованието в областта на културно-историческото наследство.

По време на проявaта бе връчен и Почетният знак на името на проф. Александър Фол за 2014 г. – за личен принос в изследването и преподаването в областта на културно-историческото наследство, на проф. д.и.н. Сергей Игнатов.

Организатори на конференцията са Фондация Аретè-Фол, Университет по библиотекознание и информационни технологии и Национален военноисторически музей.Назад

КОНТАКТИ

България, 1505, гр. София
ул.„Черковна“ № 92
автобуси: 9, 72, 120, 305, 413
трамваи: 20, 23
тел.: + 359 2/946 1805
факс: + 359 2/946 1806
e-mail: nvim@militarymuseum.bg
e-mail: nvim.pr@gmail.com