• Facebook
  • Facebook
  • Facebook

АРХИВ 2014

НАЦИОНАЛНИЯТ ВОЕННОИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ Е ДОМАКИН НА ЧЕТВЪРТАТА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ ПО ОРГАНИЗАЦИЯ, УПРАВЛЕНИЕ И ЗАЩИТА НА КУЛТУРНО-ИСТОРИЧЕСКОТО НАСЛЕДСТВО

19.05.2014 г.

На 21 май 2014 г. в Националния военноисторически музей (НВИМ) ще се проведе конференция на тема „Качеството на образованието в областта на културно-историческото наследство: предизвикателства и перспективи“. Научният форум се организира в рамките на честването на десетата годишнина от създаването на Катедра „Културно-историческо наследство“ в Университета по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ). В конференцията участие ще вземат преподаватели и специалисти от СУ „Св. Климент Охридски“, Нов български университет, Национална художествена академия, Национален исторически музей, Национален археологически институт с музей при БАН, ДА „Архиви“, Национален музей за българско изобразително изкуство, Национална библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, Министерство на образованието и науката, УниБИТ, НВИМ, както и от други институции и организации.

По време на проявата ще бъде връчен Почетният знак на името на проф. Александър Фол за 2014 г. – за личен принос в изследването и преподаването в областта на културно-историческото наследство, на проф. д.и.н. Сергей Игнатов.

Организатори на конференцията са Фондация Аретè-Фол, Национален военноисторически музей и Университет по библиотекознание и информационни технологии.


ПРЕДВАРИТЕЛЕН ДНЕВЕН РЕД


Назад

КОНТАКТИ

България, 1505, гр. София
ул.„Черковна“ № 92
автобуси: 9, 72, 120, 305, 413
трамваи: 20, 23
тел.: + 359 2/946 1805
факс: + 359 2/946 1806
e-mail: nvim@militarymuseum.bg
e-mail: nvim.pr@gmail.com