• Facebook
  • Facebook
  • Facebook

АРХИВ 2014

ИНОВАТИВЕН И РАЗЛИЧЕН – НАЦИОНАЛНИЯТ ВОЕННОИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ /НВИМ/ ОТНОВО ОТВАРЯ ВРАТИ

03.02.2014 г.

Обновената експозиция на Националния военноисторически музей ще бъде официално открита от министъра на отбраната Ангел Найденов в присъствието на министъра на културата д-р Петър Соянович на 7 февруари /петък/ 2014 г. от 17,00 ч. Новата визия на музея ще впечатли посетителите с новоизградена зала за временни изложби „Българският военнопромишлен комплекс“, Детски музей МИГ – мислители, изобретатели, герои, и реновирана експозиция.

За първи път Националният военноисторически музей (НВИМ) ще покаже на публиката постиженията и развитието на българския военнопромишлен комплекс в специално изградената зала за временни изложби. В нея посетителите ще могат да се запознаят отблизо с историята и днешния ден на съвременното българско оръжейно производство.

Сред новостите в музея е интерактивният Детски музей МИГ – мислители, изобретатели, герои, който е съвместен проект с Нов български университет, финансиран от фондация „Америка за България“. Предназначен за деца от 3 до 12-годишна възраст, Детският музей има за цел да подпомогне възпитаването на толерантност, взаимопомощ, уважение към хората и моралните ценности. Стратегически и ролеви игри, представящи интересни факти и събития от военната ни история, вълнуващи разкази за герои, технически изобретения, направени за военни цели, превърнали се в неизменна част от ежедневието, ни са само част от възможностите, които предлага новият Детски музей в НВИМ.

С обновена визия са и колекционните зали „Български военни униформи“, „Отличия на държавните глави на България“ и „Хладно и огнестрелно оръжие“. Новият облик на най-богатите тематични сбирки в страната ще привлече любителите със специфични интереси във военната история.

Представянето на съвременните технологии във военнопромишления комплекс се реализира благодарение на фирмите: „Арсенал“ АД, „Аркус“ АД, „ВМЗ“ ЕАД, „Дунарит“ АД, „Оптикоелектрон Груп“ АД, „Оптикс“ АД и „Самел-90“ АД;


Назад

КОНТАКТИ

България, 1505, гр. София
ул.„Черковна“ № 92
автобуси: 9, 72, 120, 305, 413
трамваи: 20, 23
тел.: + 359 2/946 1805
факс: + 359 2/946 1806
e-mail: nvim@militarymuseum.bg
e-mail: nvim.pr@gmail.com