• Facebook
  • Facebook
  • Facebook

АРХИВ 2012

ПО СЛУЧАЙ 6 МАЙ – ДЕН НА ХРАБРОСТТА И ПРАЗНИК НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ, НАЦИОНАЛНИЯТ ВОЕННОИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ ЗА ЧЕТВЪРТА ПОРЕДНА ГОДИНА ОБЯВАВА ДЕН НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ

03.05.2012 г.


Посетителите ще се докоснат до военната история чрез 27-те хиляди експоната в постоянната експозиция на музея и ще се насладят на богата празнична програма. И тази година тя остава вярна на традицията на гергьовско веселие и атракции с военен характер. Посетителите ще усетят атмосферата на армейския бит, съпреживявайки делника на човека под пагон.

В традиционната атракция „Експонатите оживяват” тази година за първи път посетителите ще се почувстват част от българските ВВС чрез свободен достъп до пилотските кабини на изтребител-прихващача МиГ-21бис и високоманеврения щурмови вертолет МИ-24; ще усетят какво е да си в отделението за управление на танк Т-34, танк Т-55 АМВ, самоходна минохвъргачка „Тунджа” и белгийска самоходна минохвъргачка FN4RM.

Гостите на музея ще се потопят в ежедневието на българския войник, опитвайки от неговата боб чорба, направена от истински военен готвач на полеви условия.

Най-малките ще се залюлеят за здраве на гергьовската слънчева люлка и ще дефилират на най-голямото пони в България – коня шампион „Панделка”.

Нашите приятели – четвъртокласниците от 144 СОУ „Народни будители”, ще радват посетителите с кръшни гергьовски хора.

Специално за празника и благодарение на партньорството на BTV Media Group големите имена – Габриела Наплатанова, Венелин Петков и Гена Трайкова, гостуват на музея. Пет часа документалните им филми за Българската армия ще се излъчват в кинозалата на музея.

ВХОД – СВОБОДЕН

Начало 12.00 ч.

Назад

КОНТАКТИ

България, 1505, гр. София
ул. „Черковна“ № 92
автобуси: 9, 72, 120, 305, 413
трамваи: 20, 23
тел.: + 359 2/946 1805
факс: + 359 2/946 1806
e-mail: nvim@militarymuseum.bg
e-mail: nvim.pr@gmail.com