• Facebook
  • Facebook
  • Facebook

АРХИВ 2012

ДЕН НА БАЩАТА В НВИМ

11.06.2012 г.


В началото на лятната ваканция – 16 юни, събота, от 10 до 18 ч., Националният военноисторически музей организира забавления за бащи и деца и за нещата, които ги вълнуват, под наслов „Ден на бащата в НВИМ“.

Празникът се организира за първи път в България и е посветен на силната връзка между таткото и детето. Музейните експозициите и активностите, подготвени за празника, са безплатни и са насочени към силната половинка в семейството.

Само на този ден в музея може да бъдат видени съвременните технически средства, с които разполага Българската армия, и да се усети атмосферата в музейните експонати – изтребителя-прихващач МиГ-21бис, високоманеврения щурмови вертолет МИ-24 и самоходната минохвъргачка „Тунджа“.

В света на играчките децата ще конструират модели от областта на физиката, електротехниката, метеорология и двигателите с горивна клетка. Забавлявайки се, те ще се запознаят със сериозни научни закони и достижения. Ще могат да посетят макет на Lego град с управляеми автомобили и влакове и ще видят как изглеждат „истинските“ Lego роботи. Ценителите на уникалните технологични играчки ще се докоснат до радио-управляеми модели и до превозни средства с лят алуминиев корпус.

Любителите на екстремни спортове ще изкачат петметрова стена за катерене и ще изпробват мерника си в мултимедийното Airsoft стрелбище.

Във външната експозиция на музея татковците ще могат да седнат зад волана на ретро автомобили, на трактор последно поколение с GPS навигация и на атрактивни съвременни коли и камиони. Най-малките ще имат възможност да направят имровизиран test-drive с количките Kettcar.

За посетителите са организирани конкурси и състезания, а за най-добрите ще има и награди.

Денят на бащата в НВИМ се организира с подкрепата на Министерство на отбраната, клуб по катерене на НСА, Балкан Стар, Оpel, клуб Лебго, John Deere, Kosmos, Genesis, Моto-Pfohe, Sport Depot, Sniper, БГ Радио и с изключителното съдействие на Симеон Колев.

Назад

КОНТАКТИ

България, 1505, гр. София
ул. „Черковна“ № 92
автобуси: 9, 72, 120, 305, 413
трамваи: 20, 23
тел.: + 359 2/946 1805
факс: + 359 2/946 1806
e-mail: nvim@militarymuseum.bg
e-mail: nvim.pr@gmail.com