• Facebook
  • Facebook
  • Facebook

АРХИВ 2012

ДЯДО КОЛЕДА СЕ „ПРИЗЕМЯВА“ В НАЦИОНАЛНИЯ ВОЕННОИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ, ОЧАКВА ГО 200-МЕТРОВА КАРТИЧКА

17.12.2012 г.

С Коледно детско парти на 15 декември завършва благотворителната кампания на музея „Щедростта няма граници” под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев. В нея се включиха 1 161 деца от 78 учебни заведения от страната и чужбина, които изпратиха свои рисунки, картички и коледни играчки за конкурса „Магията на Коледа“. Събраните средства от кампанията ще бъдат предоставени на децата на загиналите военнослужещи чрез фондация „Деца на Българската армия“.

Гигантската коледна картичка е специален подарък за детското парти от ученици на 143 ОУ „Георги Бенковски“. Изработена е от деца от 4 до 7 клас по идея на техния преподавател по рисуване Виолин Неделчев.

Програмата започва в 16 часа с откриване на изложба-базар от детски творби, участвали в конкурса. В различните артателиета ще се тестват модули от бъдещия Музеен кът за деца, който е съвместен проект на Националния военноисторически музей и Нов български университет (Департамент „Археология“) за изграждане на специално място за игра и научаване, финансиран от Фондация „Америка за България“.

В празничните забавления малките гости ще имат възможност да изработят коледна картичка за военнослужещите в мисии, да сглобяват конструктори по модели на военни и други машини, да откриват и тълкуват детайли от военни фотографии, да си направят сами музей. Ще могат да отправят послания и да запишат свое изказване по важен за тях въпрос. Специална изненада е гардеробът с костюми от стари времена. За празничното настроение ще се грижи бате Марти.

В разгара на веселбата – 17,30 часа, Дядо Коледа и Снежанка пристигат с хеликоптер МИ-2, носейки пълни чували с подаръци.

Подаръците са осигурени от: Балкан Стар; VIVACOM; Овeргаз; Фондация „Помощ за благотворителността в България“; издателствата – „Егмонт България“, „Изток-Запад“, „Колибри“, „Пан“, „Просвета“, „Фют“; УниКредит Булбанк; М-Тел; Eurofighter GmbH


Назад

КОНТАКТИ

България, 1505, гр. София
ул. „Черковна“ № 92
автобуси: 9, 72, 120, 305, 413
трамваи: 20, 23
тел.: + 359 2/946 1805
факс: + 359 2/946 1806
e-mail: nvim@militarymuseum.bg
e-mail: nvim.pr@gmail.com