• Facebook
  • Facebook
  • Facebook

АРХИВ 2012

ДЯДО КОЛЕДА ОТНОВО ПРИ НАС

17.12.2012 г.

За трета поредна година стотици деца посрещнаха Дядо Коледа в Националния военноисторически музей, който смело се „приземи” с хеликоптер МИ-2, за да ги зарадва с подаръци.

На Коледното парти в съботния следобед те се забавляваха в различни ателиета. Някои избраха да бъдат детективи и да откриват загадки на стари снимки и предмети. Други проявиха интерес към изобретяването на военни и други машини, а бъдещи наши колеги си направиха музейни експозиции. Най-артистичните малчугани се превъплъщаваха в роли със специално изработени за тях костюми от стари времена.

Събраните средства от изложбата-базар с детски творби от конкурса „Магията на Коледа“ ще бъдат предоставени на фондация „Децата на Българската армия“.

Националният военноисторически музей благодари на всички, които подкрепиха инициативата: Регионален инспекторат на образованието – София; Фондация „Америка за България“; Нов български университет; Балкан Стар; VIVACOM; Овeргаз; Фондация „Помощ за благотворителността в България“; издателствата – „Егмонт България“, „Изток-Запад“, „Колибри“, „Пан“, „Просвета“, „Фют“; УниКредит Булбанк; М-Тел; Eurofighter GmbH, Genesis и специално на Президента на Република България Росен Плевнелиев.


Назад

КОНТАКТИ

България, 1505, гр. София
ул. „Черковна“ № 92
автобуси: 9, 72, 120, 305, 413
трамваи: 20, 23
тел.: + 359 2/946 1805
факс: + 359 2/946 1806
e-mail: nvim@militarymuseum.bg
e-mail: nvim.pr@gmail.com