• Facebook
  • Facebook
  • Facebook

АРХИВ 2011

С ДЕН НА ОТКРИТИ ВРАТИ И ФИНАЛ НА НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ „ПОЗНАВАМ ЛИ МОЯТА БЪЛГАРИЯ?” НАЦИОНАЛНИЯТ ВОЕННОИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ ОТБЕЛЯЗВА 1 ЮНИ - ДЕНЯ НА ДЕТЕТО

30.05.2011 г.

Националният военноисторически музей отбелязва Деня на детето като домакин на заключителната част от националното състезание „Познавам ли моята България?” в партньорство с „Камея дизайн”. В рамките на проявата знания по история и география на България ще премерят петте отбора–победители в проведените регионални надпревари в страната. За участие в състезанието в музея очакваме ученици от Клисура, Момчиловци, Смолян, София и Перник.
„Познавам ли моята България?” е образователна игра, която цели да провокира интереса на децата към богатото културно-историческо наследство и природните забележителности на нашата родина. Използват се 3D хартиени макети, които точно пресъздават значими исторически и природни обекти, а игрално поле е голяма карта на България. Според регламента, участниците разказват за българските забележителности, „пътуват” по определен маршрут, сглобяват пъзели и представят обекти от родния си край. Жури оценява знанията, точността и бързината на изпълнение на задачите.
Финалът на националното състезания „Познавам ли моята България?” е поредната инициатива от програмата, посветена на 95-ата годишнина от създаването на Националния военноисторически музей. Следващите прояви са в навечерието на 4 юли – деня, в който през 1916 г. е основан музеят и включват: 1 юли – откриване на юбилейна изложба и начало на научна конференция с дискусионен форум “Музеят и предизвикателствата на XXI век” и 3 юли – празничен концерт с емблематични изпълнители от съвременната българска музикална сцена.

Финалът на играта ще се състои на 1 юни 2011 г. от 11:00 ч.
Вход свободен за целия ден!


Назад

КОНТАКТИ

България, 1505, гр. София
ул. „Черковна“ № 92
автобуси: 9, 72, 120, 305, 413
трамваи: 20, 23
тел.: + 359 2/946 1805
факс: + 359 2/946 1806
e-mail: nvim@militarymuseum.bg
e-mail: nvim.pr@gmail.com