• Facebook
  • Facebook
  • Facebook

АРХИВ 2011

ИЗЛОЖБА "ЛИЦАТА" БЕ ОТКРИТА В НАЦИОНАЛНИЯ ВОЕННОИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ

01.07.2011 г.

Кметът на София Йорданка Фандъкова откри юбилейната изложба „Лицата”.
С изложбата Националният военноистирчески музей изразява своята признателност към дарителите, благодарение на които съществува през всичките 95 години от своето създаване.
Макар и да нямаше възможност да присъства лично, генералният директор на ЮНЕСКО г-жа Ирина Бокова – патрон на юбилея, поднесе приветствие. В него тя изтъкна ролята на музея като фактор, който формира националното ни самочувствие.
Музеят бе отличен с грамота от министъра на отбраната Аню Ангелов, a неговият заместник Валентин Радев поздрави колектива с празника. На тържеството присъстваха ген.-майор К.Попов, командващ ВВС, комодор Д.Ангелов, началник на ВА „Г.С.Раковски”, бригаден генерал Живко Михайлов, ректорът на Университета по библиотекознание и информационни технологии проф.Стоян Денчев и др. Много са привествените адреси – от началника на отбраната генерал Симеон Симеонов, от Националния комитет на ИКОМ, от СУ ”Св.Кл.Охридски”, от музеи в страната.
Юбилейните тържества продължават с дискусионен форум „Музеят и предизвикателствата на XXI век” с участието на представители на музейната гилдия.
Изложбата, в която могат да се видят над 2000 лични вещи на големи военачалници и обикновени подофицери и редници и прекрасни творби на най-големите имена в българското изобразително изкуство, ще продължи до края на септември.


Назад

КОНТАКТИ

България, 1505, гр. София
ул. „Черковна“ № 92
автобуси: 9, 72, 120, 305, 413
трамваи: 20, 23
тел.: + 359 2/946 1805
факс: + 359 2/946 1806
e-mail: nvim@militarymuseum.bg
e-mail: nvim.pr@gmail.com