• Facebook
  • Facebook
  • Facebook

АРХИВ 2011

ДЯДО КОЛЕДА ЗАРАДВА С ПОДАРЪЦИ СТОТИЦИ ДЕЦА

21.12.2011 г.

Дядо Коледа зарадва с подаръци стотици деца, дошли на детското парти в Националния военноисторически музей.
В съботния следобед те се забавляваха в различните ателиета, които подготвиха организаторите. Някои изработваха оригами и играчки за „Елхата на Баба” от природни материали, други моделираха и рисуваха с восък. Много усмивки събра празничният концерт, където водещият Симеон Колев взриви настроението.
Изложбата-базар с детски рисунки и коледни картички на финалистите от конкурса „Магията на Кодеда” бе открита от заместник-министъра на отбраната Августина Цветкова. Петдесет и девет рисунки и картички бяха откупени с благотворителна цел, за да подпомогнат децата на загинали военнослужещи. Събраните средства от кампанията ще бъдат предоставени на фондация „Децата на Българската армия”.
Националният вонноисторически музей благодари на водещия на празничния концерт Симеон Колев и на участниците в него, както и на УниКредит Булбанк, М-Тел, издателствата „Фют”, „Колибри” и „Пан”, Eurofighter GmbH, VIVACOM и Фондация „Помощ за благотворителността в България”, които осигуриха подаръците за детското парти.


Назад

КОНТАКТИ

България, 1505, гр. София
ул. „Черковна“ № 92
автобуси: 9, 72, 120, 305, 413
трамваи: 20, 23
тел.: + 359 2/946 1805
факс: + 359 2/946 1806
e-mail: nvim@militarymuseum.bg
e-mail: nvim.pr@gmail.com