• Facebook
  • Facebook
  • Facebook

АРХИВ 2009

МИНИСТЪРЪТ НА ОТБРАНАТА НИКОЛАЙ МЛАДЕНОВ ОТКРИ НА 14 СЕПТЕМВРИ ЮБИЛЕЙНАТА ИЗЛОЖБА „ВЕСТНИКЪТ – ЛЕТОПИС НА ВОЙСКАТА“, КОЯТО НАЦИОНАЛНИЯТ ВОЕННОИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ ПОСВЕЩАВА НА 65-ГОДИШНИНАТА НА ВЕСТНИК „БЪЛГАРСКА АРМИЯ“


На тържеството присъстваха началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, началникът на щаба по подготовката на ВВС генерал-майор Константин Попов, бивши министри на отбраната и началници на Генералния щаб, . . .

ГОСТУВАМЕ ВЪВ ВИЕНА


Гостуваме във Военния музей във Виена със 124 експоната. Съвместната изложба “Непознатият съюзник”, по повод 90 години от края на Първата световна война разкрива важната, . . .

ФЕХТОВКА, ВИНО И ПОЛЕТ В НОЩНОТО НЕБЕ НАД СОФИЯ – ТОВА СЕ СЛУЧИ В „НОЩТА НА МУЗЕИТЕ” В НВИМ


Повече от 3000 души посетиха Нациионалния военноисторически музей в „Нощта на музеите.” За втори път музеят се включва в общоевропейската инициатива, посветена на празника на музейното дело и привлече публика, . . .

ШУМНО И МНОГОЛЮДНО НАРОДНО ВЕСЕЛИЕ СЪБРА НА ГЕРГЬОВДЕН 5000 ДУШИ В НВИМ


За първи път музеят отваря врати на 6 май – Деня на храбростта и Празник на Българската армия, за да посрещне публиката с нетради-ционно тържество. Народното веселие, разбира се остана вярно на обичая на Гергьовския празник. . .

БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ И НЕЙНИТЕ СВЕТЦИ-ПОКРОВИТЕЛИ


С показването на средновековни икони и щампи, изобразяващи светци покровители, Националният военноисторически музей е домакин на едноименна изложба. В нея със свои експонати гостуват Специализираният музей за резбарско и зографско изкуство в Трявна, . . .

НА ВТОРИ АПРИЛ 2009 Г. Е ОТКРИТА ИЗЛОЖБА ПОСВЕТЕНА НА 60 Г. НАТО И 5 Г. ОТ ЧЛЕНСТВОТО НА СТРАНАТА НИ В АЛИАНСА


На 2-ри Април 2009 г. Министърът на отбраната Николай Цонев откри изложба в Националния военноисторически музей. Тя е посветена на 60 години НАТО и 5 години от членството на България в Алианса. . .

ОТЗИВИ ЗА ПРИМИЕРАТА НА СБОРНИКА "ГЕНЕРАЛ ИВАН КОЛЕВ - ДОБРУДЖАНСКИЯТ ГЕРОЙ", СЪСТОЯЛА СЕ НА 4 ФЕВРУАРИ, 2009 Г.


Премиерата на сборника “Генерал Иван Колев – Добруджанският герой “ събра в НВИМ десетки почитатели на легендарния командир на Конната дивизия по време на Първата световна война. . .

ПРЕДСТАВЯНЕ НА СБОРНИКА "ГЕНЕРАЛ ИВАН КОЛЕВ - ДОБРУДЖАНСКИЯТ ГЕРОЙ" В НВИМ, СЪСТОЯЛО СЕ 4 ФЕВРУАРИ, 2009 Г.


Сборник за легендарния командир на Конната дивизия по време на Първата световна война “ГЕНЕРАЛ ИВАН КОЛЕВ – ДОБРУДЖАНСКИЯТ ГЕРОЙ” ще бъде представен в Националния военноисторически музей на 4 февруари, сряда, от 17, 30 часа . . .

1   2  3

КОНТАКТИ

България, 1505, гр. София
ул. „Черковна“ № 92
автобуси: 9, 72, 120, 305, 413
трамваи: 20, 23
тел.: + 359 2/946 1805
факс: + 359 2/946 1806
e-mail: nvim@militarymuseum.bg
e-mail: nvim.pr@gmail.com