• Facebook
  • Facebook
  • Facebook

АРХИВ 2009

ЦЕННА КНИГА “ОБРАЗЦИ ДЪЛГО ХЛАДНО ОРЪЖИЕ В БЪЛГАРСКАТА ВОЙСКА 1878-2009” ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕНО В НАЦИОНАЛНИЯ ВОЕННОИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ


Луксозното издание има справочен характер и представя 37 образци дълго хладно оръжие на въоръжение в Българската армия в различните периоди след Освобождението до наши дни. . .

НАЦИОНАЛНИЯ ВОЕННОИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ ЧЕСТИТИ ПРАЗИНИКА НА ВВС!


Колективът на НВИМ честити професионалния празник на военнослужещите и служителите от Българските Военновъздушни сили. На тях изказваме искреното си уважение за професионализма, отговорността и усилията, които полагат за просперитета на страната ни. . .

ГЕНЕРАЛ-МАЙОР КОНСТАНТИН ПОПОВ, НАЧАЛНИК НА ЩАБА ПО ПОДГОТОВКАТА НА ВВС, ОТКРИ НА 7 ОКТОМВРИ В НАЦИОНАЛНИЯ ВОЕННОИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ ДЕКАДА НА ДОКУМЕНТАЛНОТО КИНО, ПОСВЕТЕНО НА БЪЛГАРСКАТА АВИАЦИЯ


Прожекциите започнаха с филма “Българското въздухоплаване” (2006), проследяващ историята на българската авиация от създаването и до наши дни. Гости на събитието бяха полковник Димитър Недялков, ръководител на катедра “ВВС” във Военна академия "Г. С. Раковски", Мишел Милио, военно аташе на Франция и ръководителят на кампанията на ''Eurofighter'' за България Уве Тимке. . .

В ПРИСЪСТВИЕТО НА МИНИСТЪРА НА ОТБРАНАТА НИКОЛАЙ МЛАДЕНОВ ПРЕМИНА ПРЕДСТАВЯНЕТО НА КНИГАТА “ЛЕТЯЩИ КРЕПОСТИ НАД БЪЛГАРИЯ” НА РУМЕН РУМЕНИН В НАЦИОНАЛНИЯ ВОЕННОИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ НА 7 ОКТОМВРИ


„Летящи крепости над България” е второ, допълнено и преработено издание, което излиза в резултат на съвместната работа на дългогодишния началник на управление “Военни архиви” и автор на книгата Румен Руменин и членовете на читалище “Зора – Кюстендил”. . .

ВТОРО ПРЕРАБОТЕНО И ДОПЪЛНЕНО ИЗДАНИЕ НА КНИГАТА “ЛЕТЯЩИ КРЕПОСТИ НАД БЪЛГАРИЯ” С АВТОР РУМЕН РУМЕНИН ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕНО В НВИМ НА 7 ОКТОМВРИ, СРЯДА, ОТ 18 ЧАСА


Новото издание излиза в резултат на съвместната работа на дългогодишния началник на управление “Военни архиви” Румен Руменин и членовете на читалище “Зора – Кюстендил”. . .

МИНИСТЪР ЗА БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА ПРОФ. БОЖИДАР ДИМИТРОВ ПРЕДСТАВИ КНИГАТА „ДОЙРАНСКАТА ЕПОПЕЯ 1915-1918 Г.” ОТ ГЕН. НИКОЛА НЕДЕВ В НВИМ НА 23 СЕПТЕМВРИ


Уникалното фототипно издание от 1921 г. е част от поредицата на библиотека „Сите българи заедно”, с предговор от изтъкнатия документалист Цочо Билярски, под общата редакция на Никола Григоров, водещ на телевизионното предаване. . .

НАША ГОРДОСТ


На 16.09.2009 г. на стрелбищен комплекс „Панчарево” се проведе първенството на Софийския гарнизон по стрелба с пистолет „Макаров”. Представителният отбор на НВИМ се класира на достойно място. . .

МУЗЕЙНА КИНОЛЕКТОРИЯ


От 17 септември Националният военноисторически музей стартира музейна кинолектория.

Кинолекторията има благородната задача да подбуди дух на уважение към националната памет, опазване и съхраняване на културно-историческото наследство. . .

УНИКАЛНА КНИГА – ФОТОТИПНО ИЗДАНИЕ ОТ 1921 Г. НА „ДОЙРАНСКАТА ЕПОПЕЯ”, ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕНА В НАЦИОНАЛНИЯ ВОЕННОИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ ОТ МИНИСТЪР БЕЗ ПОРТФЕЙЛ СТ.Н.С. І СТ. Д-Р БОЖИДАР ДИМИТРОВ


Тя е част от поредицата на библиотека „Сите българи заедно”, с предговор от изтъкнатия документалист Цочо Билярски, под общата редакция на Никола Григоров, водещ на телевизионното предаване. . .

1   2  3

КОНТАКТИ

България, 1505, гр. София
ул. „Черковна“ № 92
автобуси: 9, 72, 120, 305, 413
трамваи: 20, 23
тел.: + 359 2/946 1805
факс: + 359 2/946 1806
e-mail: nvim@militarymuseum.bg
e-mail: nvim.pr@gmail.com