• Facebook
  • Facebook
  • Facebook

АРХИВ 2009

„ДОБРИ ПРАКТИКИ НА МУЗЕИТЕ С УЧИЛИЩАТА”


На 29 и 30 октомври 2009 в гр. Бургас се проведе Национален научно-практически семинар на музеите от Южна България. Темата на семинара беше „Добри практики на музеите с училищата”. Разисквана беше една от най-актуалните теми, свързана с дейността на музеите –Музейните образователни програми. В семинара взеха участие представители на 18 музея- Пловдив, Сливен, Стара Загора, Смолян, Поморие, Благоевград, Ямбол, Хасково, Бургас, Перник и др. Споделени бяха постигнатите резултати и опитът, който всеки музей е натрупал през годините.

Презентацията на Националния военноисторически музей „Ученето може и да е забавно” предизвика изключителен интерес сред участниците.

Една от целите на образователните програми на НВИМ е те да превърнат музея в едно интересно и забавно място, което да бъде предпочитано за посещение и от претенциозния млад човек. В съвременния свят, когато местата за забавление са разнородни и достатъчно много на музея като институция не му остава нищо друго освен да се адаптира към съвременните потребности на обществото и да предложи и разкрие по един нестандартен начин богатсвото, което крие в себе си. Образователните програми на Националния военноисторически музей гарантират едни забавни 90 минути, прекарани сред уникални експонати, документални филми, състезателни игри и разбира се много награди. А освен с емоциите участниците в тях си тръгват и с много нови знания, свързани с нашата история, военна техника, символи, батална живопис и видни български военачалници. НВИМ предлага общо 18 броя образователни програми на различни теми. Нашият успех и удовлетворение от работата е, когато едни и същи посетители се върнат 18 пъти при нас. А нашата задача е всеки път да ги заинтригуваме с нещо ново и всеки път да им доставим удоволствие, удоволствие, което да помнят и за което да разказват. . .

Назад

КОНТАКТИ

България, 1505, гр. София
ул. „Черковна“ № 92
автобуси: 9, 72, 120, 305, 413
трамваи: 20, 23
тел.: + 359 2/946 1805
факс: + 359 2/946 1806
e-mail: nvim@militarymuseum.bg
e-mail: nvim.pr@gmail.com